Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
70-talet - Frequency

70-talet

Under 1970-talet växten känslan av mode hos folket. Man blev mer medveten om vad man hade på sig och tyckte mer och mer att det var viktigt vilka kläder man använde sig av och hur man såg ut. Samtidigt som man ville hänga med i modet ville man inte fastna i någon speciell stil. Det var viktigt att vara helt fri.

Frihet i modet

Under tidigare årtionden hade klädestilen varit väldigt enformig. Under 50-talet var det väldigt vanligt att tjejer bar knälånga kjolar eller klänningar, men nu var det mer fritt fram. Samhällets syn på mode var mycket mer varierad och helt förändrad från tidigare år. Istället för att strängt ha en smal stil uppmanade man människor att själva tänka vad de egentligen gillar och själva välja sin stil. Att vara unik var något som stöttes och som uppmärksammades. Man stack ganska lätt ut ur mängden om man ville eftersom de flesta klädde sig likadant.

Det är därför människor som levde under 70-talet beskriver det som en tid i lite av vad som kallas en revolution. Klädde man sig på ett visst sätt såg vissa det som smaklöst och lössläppt. Man gjorde mer som man ville och mindre vad andra ville.

En klassisk 70-tals tjej

En klassisk tjej som fått in modet under 70-talet kunde variera sin stil från dag till dag. Ena dagen kunde hon ha kläder från 60-talet så som en kort klänning, nästa dag hotpants och strumpor eller utsvängda jeans och skjorta. Eller vad som helst egentligen. Och även fast hon varierade så mycket så hade hon känt sig ”inne” och inte alls blivit virrig av variationen.

Ett klädesplagg som var mycket populära under 70-talet var jeans. Utsvängda jeans kom mer och mer och hade under slutet av 70-talet växt sig starkt. Man hade också stark inriktning på väskor, smycken och andra accessoarer. Till och med barnen fick en stil som föräldrarna ville ge dem. Detta hade inte kommit på tal överhuvudtaget under tidigare årtionden.

peace fingers

Post Comment