Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
Har behovet av klockor minskat? - Frequency

Har behovet av klockor minskat?

När vi alla bär runt på varsin smartphone som kan berätta den exakta tiden för oss, så har klockan blivit mer en accessoar. Behovet av klockor har minskat men någonstans i den allmänna digitaliseringen har intresset ändå vaknat igen för det analoga. Armbandsur är en trend som är på väg tillbaka, vilket vi kan se på till exempel Klockkungarnas klockor.

Historiskt sett är armbandsuret från början specialtillverkat för Napoleons syster och under hela 1800-talet var det kvinnor som bar armbandsur. Det var först under första världskriget som armbandsuret slog igenom ordentligt och män började använde det. Att ha fickur var opraktiskt i strid men var otroligt viktiga eftersom att stridsplanerna byggde på tidsbestämda manövrer. Fickuret fick då ta plats i ett läderhölster på armen. När kriget var slut tog armbandsuren över mer och mer efter fickuret och tillslut var det en självklarhet i varje finare herres garderob.

Användandet av klockor har gått igenom en svacka det senaste, speciellt hos den yngre generationen men även bland äldre. Detta har uppmuntrat marknaden att utveckla tekniken som döljer sig i klockorna och under det senaste året har det dykt upp en hel del så kallade smarta klockor, och mer är på väg.

Idén med en smart klocka är att man kopplar upp den till sin smartphone och att den ska agera som en extra skärm, exempelvis notiser visas på klockan. Klockorna har också stöd för applikationer, en del klockor har en kamera för att man inte ska missa ögonblicket under tiden man plockar fram telefonen bl.a. Det känns dock som att tekniken har en bit kvar innan den når sin fulla potential, och sen ytterligare en tid för oss att vänja oss vid anblicken av folk som går och håller klockan mot örat och pratar rätt ut.

Trenden för smartphones går mot att ju större desto bättre. Och större skärmar, även om de också är bättre, gör att mobilen blir klumpigare. Trots den något främmande känslan av att svara telefon och liknande genom sin klocka tilltalar det många att öka smidigheten vid t.ex. inkommande samtal då man vill svara så fort som möjligt.

De smarta klockorna har ett häftigt, futuristiskt utseende och när de väl slår igenom kommer inte någon smartphone-ägare kunna hålla sig borta.

snygg_klocka

Post Comment