Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
Klädstilen Emo - Frequency

Klädstilen Emo

En ny trend som blivit otroligt populär bland ungdomar de senaste åren är stilen Emo. Emo-stilen kommer ifrån musikstilen Emotional Hardcore och har sitt ursprung i Washington D.C. Precis som många andra stilar har alltså Emo sina rötter inom musikvärlden. Men den har också utvecklats och spridits till andra ämnen än enbart musik. Därför kan man kalla en klädstil för emo. Hur klär man sig om man vill gå efter det modet? Nedan kommer lite igenkännigheter, även om det ibland kan vara svårt.

Emo handlar mycket om känslor. Därför är det mycket vad du känner som avgöra vilka kläder du använder. Ingen planering krävs, utan du känner efter på morgonen vad du ska ta på dig. Spontaniteten flödar, och istället för att försöka dölja känslor av exempelvis ledsamhet genom en mask eller ett yttre så vill man visa världen vad man känner. Utefter det väljer man kläder.

Detta betyder inte att man vanligtvis klär sig hur som helst. Det finns vissa drag som absolut syns mer än andra inom emo. Ett vanligt tema är att kläderna är för små. Tajta kläder räcker inte utan det är inte alls ovanligt att man väljer en eller två storlekar för smått på de tajta modellerna. De är ofta barnsliga kläder i andras ögon, och är man liten till kroppen går det utmärkt att köpa barnkläder. För killar är det inte ovanligt att man har tjejbyxor på sig för att verkligen få fram en tajt stil.

Man klär sig också gärna i vintage-kläder och i kläder från 70-talet. Svart är en genomgående trend, men också rosa och röd. Randiga och rutiga kläder förekommer i mycket högre grad än i en neutral stil. Sjalar är vanligt, och dessa är gärna i rutigt eller randigt mönster, och inte alls sällan i någon stark färg. Ett annat vanligt klädesplagg är de klassiska vantarna utan fingrar.

Tjejerna brukar ha mörkt hår. Har man inte det naturligt är det vanligt att man färgar håret totalt svart. Korta frisyrer är genomgående och ovanliga frisyrer omtyckt. Killar brukar ha en lång lugg som ofta täcker ansiktet. Också den är vanligtvis svart eller i alla fall mörkt brun.

Några andra detaljer som är vanliga inom modet emo är:

  • Solglasögon med tjock ram.
  • Svarta kängor med färgglada skosnören.
  • Gympaskor i rutigt mönster.
  • Kedjor hängandes från byxorna.
  • Rosetter i håret
  • Dubbade bälten
  • Dödskalle-smycken
  • Luvtröja med dragkedja

Patient

Post Comment