Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
Klockor - Frequency

Klockor

Vi skrev ett inlägg för någon vecka sedan om klockor, och det var ett intressant ämne så här kommer ett inlägg till. Vi börjar med lite historia.

Klockan – Historia

Klockor är en av människans allra första uppfinningar. Från början handlade det om att mäta tiden med hjälp av någon form av regelbundenhet. Soluret är ett exempel på en sådan uppfinning. Här används skuggan för att, ganska precist, mäta tiden. Redan 3000 f.kr användes soluret för att mäta tid. En annan uppfinning att mäta tid med och som funnits otroligt länge är timglaset. Också här utnyttjas en regelbundenhet, i detta fall gravitationen, för att mäta tid. Sanden rinner alltid lika snabbt genom den trånga gången i mitten av timglaset.

När det mekaniska uret uppfanns är oklart. Det man vet är att tekniken för Antikytheramekanismen som finns i klockor användes långt innan ordet ur uppkom. Så vitt vi vet kan alltså uret ha använts mycket länge. Ordet urmakare dök upp först 1269 i ett brev från klostret Beaulieu i Frankrike.

Sedan dess har klockan utvecklats enormt. Nu för tiden går det knappt att försvinna från tiden, utan vart man än går påminns man om vad klockan är. Vi har ständig koll, och det behövs! För att inte komma sent till möten eller missa bussen måste vi veta vad klockan är. Givetvis är det skönt att stänga av tidräkningen vissa tidpunkter på dygnet, men för det mesta är det bra att veta vilket tid det är.

Snygga och bekväma klockor

Om man nu ska ha en klocka på armen kan den väl lika gärna vara attraktiv och snygg också? Självklart ska den det, och det vet de flesta om. Idag kan du köpa billiga klockor och smycken på nätet, och just klockorochsmycken.se har väldigt bra priser och utbud. De har samlat mängder med snygga och bekväma klockor att välja och vraka mellan. Besök deras sida för att hitta den favorit, och för att beställa den till mycket bra priser.

Post Comment