Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
Sagan om Eton Shirts - Frequency

Sagan om Eton Shirts

Om Eton Shirts

För snart hundra år sedan startade Eton Shirts sin verksamhet. Det var i Gånghester utanför Borås som Eton startade för så många år sedan, och faktum är att det fortfarande är där i Gånghester som Eton har sitt huvudkontor och sin originalfabrik. Precis som människor har svårt att slita sig från sina rötter har också företag svårt att lämna den plats de alltid har befunnit sig på. Och varför skulle de göra det?

Grundarna av Eton

David och Annie Pettersson, grundare av Eton

Historien bakom Eton Shirts är en häftig sådan. Man brukar säga att det alltid kommer något gott ur det dåliga. Detta går definitivt att säga om David och Annie Pettersson, grundarna av Eton Shirts. När David skötte om familjens sågverk sysslade Annie med att sy klänningar till familjen, grannar och andra i trakten. Eftersom hon sydde dessa klädesplagg i köket skulle man kunna hävda att Eton Shirts första fabrik befann sig i ett litet kök utanför Borås. Under den stora depressionen tvingas tyvärr David att sälja sitt sågverk vilket naturligtvis var förödande för hela ekonomin. Men det var i sågverkets försäljning som någonting nytt kunde gro. David började nämligen arbeta tillsammans med sin fru. Det tog inte lång tid innan de startade upp sin nya verksamhet Syfabriken Special som numera inte fokuserade på klänningar utan på herrskjortor. Eton Shirts hade officiellt fått sin början.

Mina bästa skjortor kommer från Eton. De har tagit över min garderob fullständigt. Men när jag ser tillbaka på historien som Eton Shirts har, var det kommer ifrån och vad de har gått igenom så blir jag glad över att jag valt dem som mina favoriter. Deras skjortor är otroligt sköna, har hög kvalitet och passformen består under lång, lång tid. Det är inte direkt konstigt det heller. Om man har haft nästan 100 år på sig att ta fram den perfekta skjortan så lär man komma en bra bit på vägen.

Sugen på att köpa en skjorta från Eton? Testa att en skjorta som passar dig i Etons Shirt Finder!

Post Comment