Warning: Declaration of Zenith_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/nogaseo4/public_html/frequency.se/wp-content/themes/zenith/includes/menu-walker.php on line 5
Små men viktiga saker du bör tänka på när du ska bygga hus - Frequency

Små men viktiga saker du bör tänka på när du ska bygga hus

Det är både roligt och jobbigt att bygga hus. Mitt i all röra så är det lätt att glöm bort detaljer och små nödvändigheter som kan vara av stor vikt.

Försäkra dig om att du har rätt försäkringar
Oberoende av hur den tidigare boendesituationen var innan flytt bör du alltid ringa till ditt försäkringsbolag och föra en dialog med dom för att vara säker på du har rätt försäkringar. Hemförsäkring kan behöva anpassas utifrån det nya boendet liksom eventuell villaförsäkring.

Att glömma att flyttanmälan är vanligare än man tror
Gör en flyttanmälan till Skatteverket i god tid och från ett särskilt datum då ändringen ska börja gälla. Det kan ta upp till två veckor för flyttanmälan att slå igenom. Särskilt då du ska bygga hus på en ny tomt och en helt ny adress uppstår. Gör för säkerhetskull och en adressanmälan så din post kommer till rätt adress. Kolla igenom alla dina viktiga räkningar och försäkra dig om att företagen har rätt adress, alla företag uppdaterar inte sina register mot adressändringen. Glöm heller inte att sätt dit ditt namn på brevlådan så postbäraren hittar dig.

Allt som passade där passar inte här.
Om du ska bygga hus så bygger du för framtiden. De möbler som hängt med från förra stället kanske inte alls passar in i det nya huset. Det kan vara stilmässigt men också storleksmässigt. Större rum behöver större möbler och troligtvis också flera möbler. Ett gott råd är att bo in sig ett tag i det nya huset innan man börjar handla på sig möbler. Då hinner man tänka ock känna riktigt ordentligt. Det viktigaste är ju inte att det ska blir klart snabbt, utan snarare att det ska fungera länge. De gamla möblerna kan man alltid sälja eller skänka till loppis.

Post Comment